Fénysorompók a vasúti átkelőkre Szavazásra nem jogosult

Mobilitás, hozzáférhetőség és közlekedésbiztonság
  • Projekt szerző

    Szabó László
  • Publikálva

    2019. augusztus 05.

A projekt leírása

A városban lévő főbb vasúti átkelőpontok modernizálása fénysorompók felszerelésével, így téve jobbá a város levegőjét és simábbá a közlekedést.

Milyen újítást hoz ez a projekt és miért jó a közösség számára?

Nap mint nap nagyon sok autó halad át a három nagyobb átkelőponton, ezek minden alkalommal meg kell álljanak, szétnézzenek majd újra elinduljanak. Mint tudjuk egy átlag autónál az elinduláshoz viszonylag sok üzemanyag szükséges. Az esetek nagy százalékában erre nem lenne szükség, mert nem jár olyan gyakran a vonat. Ebből következik, hogy a fénysorompók nem csak üzemanyagot tehát pénzt takarítanának meg a polgároknak, de a város levegőjét is jobbá tennék, továbbá kevesebb üvegház hatású gázt engednénk a levegőbe, így óvva a földünket. Nem utolsó sorban a vonattal közlekedők is hamarabb megérkeznének úti céljukra, mert a vonat nem kellene annyira lelassítson, ha pirosan világít a sorompó, talán így még a vonat is üzemanyagot takaríthatna meg. Három fénysorompóra lenne szükség: Tamási Áron utcába, aztán a Hunyadi János utcára, végül az Orbán Balázs utcába.

A projekt helyszíne

Tamási Áron, Hunyadi János, Orbán Balázs utcai vasúti átkelők

A projekt végrehajtásának becsült időtartama

1 hónap.

A projekt kedvezményezettjei

Az egész városnak jó lenne ha tisztább levegőt szívhatna, az autósoknak több pénz maradna a zsebükben, az ingázók hamarabb beérnének, óvnánk a földet.

A projekt becsült költségvetése

Nem tudom

Hogyan vehetek részt a projektben?

Sajnos nem tudom, hogy hogyan tudnék részt venni a projektben, szerintem egy erre szakosodott céget kell megbízni, és árajánlatot is tőlük kell kérni, esetleg pályázatot kiírni.