Babazászló

Közterületek felszerelése (városi térbútorok, közvilágítás stb.)
  • Projekt szerző

    Barabás Enikő
  • Publikálva

    2019. július 12.

  • Szavazat

      7

A projekt leírása

A projekt leírása

Nemrég lehetőségem volt részt venni Budapesten a Családbarát Fordulat Európáért elnevezésű nemzetközi konferencián, ahol politikai döntéshozók, vállalkozások, civil szervezetek, iskolák, önkormányzatok stb. családbarát kezdeményezéseiről, különböző ez irányú gyakorlati módszereiről hallhattunk előadásokat.
Itt találkoztam egy Magyarországon már néhány településen működő, egyre népszerűbb, hagyományteremtő szándékkal indított kezdeményezéssel, amelynek lényege, hogy ne csak akkor tűzzünk ki (fekete) zászlót közintézményekre, magánházakra, tömbházlakásokra, amikor valaki eltávozik az élők sorából, hanem akkor is, ha újszülött érkezik.

Milyen újítást hoz ez a projekt és miért jó a közösség számára?

Ezáltal tudatosítjuk a lakosokkal, hogy a gyermek nem csak a szűkebb családnak, hanem egy egész közösségnek fontos, ugyanakkor ezzel a gesztussal fel lehet hívni a környékbeliek figyelmét a család örömére, ahová megérkezett a kis jövevény.

A projekt helyszíne

Székelyudvarhely

A projekt végrehajtásának becsült időtartama

1-2 hónap hónap.

A projekt kedvezményezettjei

Fiatal családok

A projekt becsült költségvetése

Kevés

Hogyan vehetek részt a projektben?

Mivel jó ötletnek tartom, és szeretném, ha városunkban is megvalósulna, egyelőre csak "elmondom", "reklámozom" és bátorítom a döntéshozókat/városlakókat, hogy ültessük itt is gyakorlatba.