A szürke színes árnyalata

Járdautak, járdák és gyalogos területek
  • Projekt szerző

    Cserehati Bérlők Egyesülete
  • Publikálva

    2019. szeptember 13.

  • Szavazat

      71

A projekt leírása

Nemcsak sok pénzzel lehet! Kis költséggel, sok ötlettel szebbé és izgalmasabbá varázsolhatjuk udvarainkat, játszótereink környezetét.

A gyerekek mindig felfedeznek valamit, mindenben megtalálják a játékot, mi pedig színesebbé, könnyebbé, változatosabbá tehetjük számukra a játékidőt, szabadidőt.

Hatalmas kihívás, jó „játék”, ezernyi ötlet megvalósítására ad lehetőséget egy külső tér, udvar, hogy aktívan tudjanak pihenni és kikapcsolódni a gyerekek. Egyben motiváló tényező is eldigitalizálódott világunkban.

Ha már kénytelenek vagyunk betonozott talajon élni, játszani, hozzuk ki ebből a lehető legtöbbet. Lopjunk be a szürkeségbe színeket, formákat, alakokat, jeleket, amelyek mozgásra késztetnek, játéklehetőséget biztosítanak.

Ezeken az aszfaltra festett, vagy felmatricázott “pályákon” remekül lehet gyakorolni az ugrások különböző formáit: páros lábról páros lábra ugrás, páros lábról egy lábra ugrás, egy lábról páros lábra ugrás, egyik lábról másikra ugrás. Mind a szimmetrikus, mind az aszimmetrikus mozgások igen jótékony hatást gyakorolnak nem csak az izmok fejlődésére, hanem az agy teljes működésére. Jótékony hatásai megmutatkoznak a beszédfejlődésben, az írás-olvasás elsajátításában, stb. Ugyanakkor a célba dobást, ami a szem-kéz koordinációt fejleszti, és szintén elengedhetetlen az egészséges fejlődéshez.

Ezért szeretnénk a Csereháti játszótér mellé festeni, matricázni, hisz ha valahol a városban, itt biztosan ki lesz használva. Mint tudjuk, negyedünkben több mint 500 gyerek él (és még két lépcsőház teljesen üres J)

Milyen újítást hoz ez a projekt és miért jó a közösség számára?

Kicsalogatja a gyerekeket (és nem csak) a telefonok, táblagépek elől, lehetőséget biztosít a minőségi szabadidő eltöltésére. Mozgásra késztet, fejleszt, ösztönöz, összehoz :)

A projekt helyszíne

Cserehát

A projekt végrehajtásának becsült időtartama

1 hónap hónap.

A projekt kedvezményezettjei

Gyerekek, ifjak, bevállalós felnőttek

A projekt becsült költségvetése

15000

Hogyan vehetek részt a projektben?

Egyesületünk részt venne a tervezésben, a kivitelező felkutatásában, sőt, a kivitelezésben is.