Kutyavilág (Összevont Projekt)

Kutyavilág (Összevont Projekt) – Szólj bele! program – Székelyudvarhely Megyei Jogú Város
Kutyavilág (Összevont Projekt) – Szólj bele! program – Székelyudvarhely Megyei Jogú Város
Zöld területek és játszóterek
  • Projekt szerző

    Magyari Tekla , Nagy Pál
  • Publikálva

    2018. augusztus 8.

  • Szavazat

     597

A projekt leírása

Székelyudvarhelyen az utóbbi időben örvendetesen megnőtt a kutyatartók száma, ám a megfelelő mozgásteret a kedvenceinknek a városi életforma nem biztosítja. Ezen kíván segíteni a -már sok városban bevált- modern kutyafuttató. Ezidáig már lelkes kutyásoknak köszönhetően épült egy a Bethlen negyedben, de az közel sem akkora és olyan, mint amilyent kutyáink megérdemelnek. :)
A Városi Park szomszédságában, a Hunyadi János (A bizottság által kijelölt terület) utcában lévő kazánház elkerített udvarán nagyobb zöldterület is van, ahol ideális körülmények között lehet kialakítani a megfelelő infrastruktúrát. (Van zöldövezet, árnyék, bőséges hely, könnyen takarítható). Sajnos nincs más elérhető zöld felület azoknak akik a központi térségben élnek, és megfelelő helyszínt nyújtana egy ilyen tér kialakításának.

Kutyafuttató elemeire példa: Itt

Milyen újítást hoz ez a projekt és miért jó a közösség számára?

Az újítás abból áll, hogy a város központi részéhez közel eső helyen, a legnagyobb játszótér relatív közelében, lehetőség nyílna egy civilizált, jól felszerelt, korszerű hely kialakítására, ahol a kutyatartó gazdák nyugodt körülmények között tudnak időt szentelni a négylábú barátaink mozgásigényének. A játszótér viszonylagos közelsége segít a gyerekes és kutyás szülőknek a programok összehangolásában. Tehermentesítené a parkot a kutyáktól. Ez a projekt nem csupán a 300-400 kutyustartó gazdinak hozna megnyugvást, hanem minden kisgyerekes szülőnek, akik a városi parkban töltik szabadidejük egy részét, a család társaságában.

A projekt helyszíne

Hunyadi János utcai kazánház udvarának egy leválasztott része

A projekt végrehajtásának becsült időtartama

3 hónap.

A projekt kedvezményezettjei

Kutyatartók és kutyáik.

A projekt becsült költségvetése

45000

Hogyan vehetek részt a projektben?

Tervezés, egyeztetés az érdekelt felekkel (kutyákat leszámítva), és akár kivitelezés.