Elektromos autótöltő a városközpontba

Elektromos autótöltő a városközpontba – Szólj bele! program – Székelyudvarhely Megyei Jogú Város
Elektromos autótöltő a városközpontba – Szólj bele! program – Székelyudvarhely Megyei Jogú Város
Digitális infrastruktúra/Smart city
  • Projekt szerző

    Jakab Attila
  • Publikálva

    2018. augusztus 18.

A projekt leírása

Az üvegházhatású gázok kibocsájtásának csökkentése érdekében az autóipar is egyre komolyabb lépéseket tesz az elektromos autók fejlesztése érdekében, és ez a tendencia a következőkben jelentős növekedést fog eredményezni a közutakon közlekedő elektromos járműve számában.

Az elektromos meghajtású autók elterjedésének támogatása érdekében ma már minden modern európai város lehetőséget biztosít a köztereken, a városközpontokban az elektromos autók töltésére.

A Magyarországi és Románia nagyvárosokban már megjelentek ezek a töltőállomások, sőt nemrégiben Sepsiszentgyörgyön is átadtak hasonló berendezést. Így ebben a kérdésben nálunk is lépni kell, ellenkező esetben lemaradunk, ezen fejlesztésekről, majd ezt követően kimaradunk a modern turisták útvonalaiból, hisz ma már egyre többen elektromos autókat bérelnek.

A konkrét javaslat, egy elektromos autótöltő berendezés telepítése a városközpontban, amely egy időben két autó számára töltési lehetőséget biztosít.

Milyen újítást hoz ez a projekt és miért jó a közösség számára?

Ez a projekt egy újabb kis lépés a Smart City elérése felé. A töltőállomás létrehozása hozzájárulna a városlakók elektromos autó vásárlási kedvéhez is, és kiegészíteni a már meglévő adókedvezményes lépést, így jelezné mindenki számára, hogy az önkormányzat elkötelezett a környezetvédelem ezen irányába is.

A projektnek turisztikai céljai is vannak, hisz egyre gyakoribb az elektromos meghajtású autók bérlési lehetősége, így ezen turisták számára is célállomás lehet Székelyudvarhely.

A projekt helyszíne

A város központja.

A projekt végrehajtásának becsült időtartama

3 hónap.

A projekt kedvezményezettjei

Az új fejlesztésekre nyitott, jól kereső városlakók és a turisztikai szolgáltatók.

A projekt becsült költségvetése

100000

Hogyan vehetek részt a projektben?

Részt veszek a projekt népszerűsítésében.