Együtt a természetben!

Együtt a természetben! – Szólj bele! program – Székelyudvarhely Megyei Jogú Város
Együtt a természetben! – Szólj bele! program – Székelyudvarhely Megyei Jogú Város
Együtt a természetben! – Szólj bele! program – Székelyudvarhely Megyei Jogú Város
Együtt a természetben! – Szólj bele! program – Székelyudvarhely Megyei Jogú Város
Közterületek felszerelése (városi térbútorok, közvilágítás stb.)
  • Projekt szerző

    Simó Róbert
  • Publikálva

    2018. augusztus 16.

  • Szavazat

     96

A projekt leírása

Ez a projekt egy grillparkot foglal magába, ahol az emberek egy kialakított grillező helyiségben tölthetik a szabadidejüket. Ezt a teret a város több szegletében alakítanánk ki, pl. Szarkakő, Szelykefürdő, Kerekerdő . A parkot egy kerítés venné körül, ami a helység tisztántartását segítené (pl. az állatok elkerülését). A parkon belül állna egy speciális földbe betonozott grillsütő, asztalokkal és padokkal körbevéve. A padok és asztalok árnyékolását az újjonnan ültetett fák biztosítják. A grillezés során hátra maradt hulladékot egy szeméttárolóba gyűjtenénk. A tüzelőanyag egy fatartóban lenne, amit a Városrendészet vagy magán emberek töltenének fel.

Milyen újítást hoz ez a projekt és miért jó a közösség számára?

Ez a projekt egy újítás lenne a város számára, mivel még nem létezik ilyen park a város területén. Kiválóbb szintre emelné a grillezés fogalmát, mivel a családi illetve baráti társaságok egy hangulatos, tiszta környezetben tölthetnék szabadidejüket. A közösség számára egy helyet biztosítana a kikapcsolódásra, a mindennapi mókuskerékből való kiszakadásra, a kapcsolatteremtésre, például motoros bandák és turisták pihenőhelye lenne, illetve fiatal társaságok találkozó helye lehetne. A családok számára is kiváló, a szülők gyerekeikkel együtt készíthetné el az ebédet vagy akár a szülők taníthatnák gyerekeiket a természet fortélyaira (pl. tűzgyújtás, természetben való viselkedés).
A projekt megvalósítása elősegíti a tisztásokon, erdőszéleken a földbe égetett tűzhelyek, nylon szatyrok, műanyag palackok felszámolását. Ezzel elő segitvel egy barátságosabb természetett.

A projekt helyszíne

Szelykefürdő (Az elbírálási bizottság álltal kivitelezhetőnek ítélt helyszín)

A projekt végrehajtásának becsült időtartama

Max. 3 hónap.

A projekt kedvezményezettjei

Baráti, családi, fiatal, társaságok.

A projekt becsült költségvetése

Max. 15000 lej grillparkonként.

Hogyan vehetek részt a projektben?

Hely kiválasztás, anyag kiszamitás beszerzés, munkálatokban való segitségadás.