A fejlődés útja – Mert futni jó!

A fejlődés útja – Mert futni jó! – Szólj bele! program – Székelyudvarhely Megyei Jogú Város
A fejlődés útja – Mert futni jó! – Szólj bele! program – Székelyudvarhely Megyei Jogú Város
A fejlődés útja – Mert futni jó! – Szólj bele! program – Székelyudvarhely Megyei Jogú Város
Járdautak, járdák és gyalogos területek
  • Projekt szerző

    Kakassy Norbert
  • Publikálva

    2018. július 24.

A projekt leírása

Ezen projekt megvalósulása minden futni vágyó, sportolni kívánó lakosnak örömet szerezne. És hála Istennek napról napra gyarapodik a futók közössége, ugyanis nagyon sok pozitív hatása van az emberi szervezetre nézve. A futás az a sport, amihez egy cipőn kívül nincs szükségünk más eszközre. A sporteszközök listája rövid ugyan, de még szükség van néhány dologra a felhőtlen sportoláshoz, például a kitartás és az akaraterő ami nélkülözhetetlen.
Amivel az önkormányzat hozzá tud járulni a lakók egészségi állapotához, és a sport népszerűsítéséhez, az egy gumírozott futó szőnyeg lehelyezése lenne. A projekt helyszínéül a központi parkot jelölném meg, a Tomcsa Sándor Színháztól indulóan, hosszan a Nagy Küküllő partján húzódva a terelőútig, tehát a Tamási Áron utcát kötné össze a Hunyadi János utcával. Ez megközelítőleg egy 1 kilométeres szakaszt foglal magába, a sétatéren, a Nagy Küküllő mentén. Hosszú távon össze lehetne kötni a Kossuth Lajos utcával, egy nagy kört alkotva.

Milyen újítást hoz ez a projekt és miért jó a közösség számára?

Ez a projekt növeli városunk legnagyobb parkjának úgy gazdasági, mint eszmei értékét, és új lehetőséget teremt a sportolni vágyóknak. A városi park a legnagyobb közösségi terünk, érdemes lenne többet bele fektetni. Egy külföldi távollét során lettem figyelmes arra, hogy milyen sokan élnek a gumírozott szőnyeg által nyújtott lehetőségekkel, és hányan szaladnak végig a Duna partján úgy kora reggel, mint késő este. Ezt a lehetőséget miért ne teremthetnénk meg az udvarhelyieknek is?!

A projekt helyszíne

A városi park, a sétatér Nagy Küküllő felőli sétánya, a Tamási Áron és a Hunyadi János utca közti rész.

A projekt végrehajtásának becsült időtartama

3 hónap.

A projekt kedvezményezettjei

Minden futásnak hódoló lakos és turista.

A projekt becsült költségvetése

100000

Hogyan vehetek részt a projektben?

A projekt bármely fázisából kivenném a részem, hogy megvalósulhasson.