Székelyudvarhelyen indul a régióban elsőként a részvételi költségvetés

2019. február 18.
Az Önkormányzat május 31-i ülésén jóháhagyta a „Szólj bele” részvételi költségvetés programot.A program lényege, hogy bárki aki Székelyudvarhelyen él, dolgozik vagy tanul online úton ötletterveket nyújthat be, amelyekkel, meglátása szerint, hasznossá, élhetőbbé, szebbé teheti környezetét.

Székelyudvarhelyen indul a régióban elsőként a részvételi költségvetés – Szólj bele! program – Székelyudvarhely Megyei Jogú Város

A pályázók hat kategóriában tehetnek javaslatokat: sétányok, járdák, sétálóhelyek; közlekedési lehetőségek; zöldövezetek és játszóterek; közterületi berendezések (kültéri bútorzat, közvilágítás stb.); oktatási és kulturális infrastruktúra; digitális város tematikában oszthatják meg ötleteiket.

A nyertesek bekerülnek a 2019-as városi költségvetési tervbe. Egy terv értéke nem haladhatja meg a 100 ezer lejtt. A benyújtott terveknek tartalmazniuk kell az ötlet közérthető, vázlatos leírását, amit csatolmányokkal is ki lehet egészíteni. Az ötleteknek nem lehet politikai, etnikai vagy reklám rendeltetésük.